träning sommar.jpg

Tio aktiviteter att göra i sommar när träningen inte blir av

Publicerat: av Sierra De Goldsmith

Svårt att hålla igång under semestern? Vi tipsar om aktiviteter (inte träning!) som är lätta att utföra även under sommarledigheten. 

Skribent: Sierra de Goldsmith

 

ta gärna en paus från träningen, men Aktivera dig ändå!

Sommar och ledighet innebär för de allra flesta att det blir ett lite för långt uppehåll i träningen någon gång under de kommande månaderna. Resultatet kan bli att du går miste om de ökningar och förbättringar du gjort under vintern och våren, samt att det blir otroligt mycket tuffare att komma tillbaka till samma form efter sommaren. Men självklart finns det möjlighet att pausa från träningen utan att det har katastrofala konsekvenser. Och med tanke på skadeförebyggandet och de mentala effekterna av högintensiv träning, så kan en paus till och med göra gott för dig.

För mig är det viktigaste att hålla igång med någonting. Jag byter helt enkelt ut begreppet träning mot aktivitet eller rörelse under min semester. Det behöver alltså inte vara gymträning eller gruppträningspass, utan se det istället som om du underhåller kroppen genom att sätta den i rörelse. Förutom att du inte kommer tappa lika mycket av din kondition och styrka så gör du det enklare att komma tillbaka till träningen då du inte släppt det helt. Därutöver kommer du fortfarande få en endorfinskjuts och slipper förhoppningsvis de smärtor och krämpor som inaktivitet lätt för med sig. 

Men vad räknas som en aktivitet och hur ska du komma på vad just du ska göra under semestern? Här kommer tio tips på aktiviteter som är njutbara och enkla att få in även under semestern. Välj ett par stycken och njut av att vara i rörelse i sommar, även när du pausar från träningen!

 

10 aktiviteter som ersätter träningen under semestern

1. Bada. När du är i vattnet, plaska omkring, simma längs med strandkanten/poolen eller öva på handstående under ytan. Barnsligt kul men stärker samtidigt kroppen och hjälper dig bibehålla din kondition.

2. Spela golf. Att gå 18 hål innebär en promenad på över en mil! En annan viktig faktor som inte ska glömmas är att det också tar omkring fyra timmar att gå en runda. Fyra timmar där man är uppe och rör på sig vilket är positivt i sig eftersom det innebär betydligt mindre stillasittande. 

3. Paddla kajak eller kanot. Att paddla kajak/kanot är både avkopplande och aktiverande. Passa på att se din stad från ett annat perspektiv eller upptäck nya resmål.   

4. Vandra. Leta upp nya vandringsstråk, packa med dig matsäck och dra på dig ett par rejäla kängor så är du redo! Du kommer knappt märka att pulsen går upp. 

5. Hoppa studsmatta. Det finns inget roligare! Så om du inte har testat, leta upp en småbarnsfamilj och be om att få provhoppa. 

6. Långpromenad med en vän. Ta med bästa vännen ut på en lång promenad istället för den obligatoriska fikan. Det är lättare at prata ut och tiden bara rusar iväg. Ingen vän nära tillhands? Lyssna på din favoritpodd, eller ring en vän och ha sällskap i lurarna istället.

7. Dansa. Gå ut och dansa, eller sätt på musik och dansa hemma/i trädgården och njut av endorfinduschen.  

8. Öva akrobatik utomhus. Sugen på att lära dig handstående, brygga, eller att hjula som man gjorde när man var barn? Utnyttja det mjuka gräset och lek akrobat!

9. Klättra. Leta upp en klättervägg eller gå en klätterkurs. Utmanande och kul till den grad att du glömmer att det är träning.

10. Trappsprint. För dig som saknar blodsmak i munnen, hitta en värstingtrappa och spring upp för den så snabbt du kan. Upprepa ett par gånger och gå sedan hem och lägg dig i hängmattan med en stor skiva vattenmelon. 

 

/Sierra de Goldsmith, leg. dietist, tränare & psykologstudent


Bli medlem

Bli medlem direkt på webben,
vi har medlemskap som passar alla!

Läs mer

Provträna

Träna gratis hos oss en vecka, 
upptäck hur, när och var du vill träna! 

 provträna