Hembakat morotsbröd till 3 höstiga soppor
Publicerat: av Sierra De GoldsmithHär kommer tre av mina absoluta favoritrecept på soppa, samt ett nyupptäckt recept på morotsbröd som passar ruskigt bra till. För vad är godare än en god och mustig soppa när temperaturen sjunker och kvällarna blir mörkare? Det är lättlagat, snabbt och enkel att göra nyttigt!
Mina 3 favoritrecept på soppa
Recept på snabbt morotsbröd
Ingredienser (9 frallor)
- 2 dl grahamsmjöl
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl rågsikt
- 1 dl riven morot
- 1 msk bakpulver
- 5 tsk salt
- 1 msk honung
- 2 dl vatten
- Pumpakärnor till garnering (uteslut om du vill)
Såhär gör du
- Blanda samman de torra ingredienserna. Rör sedan ner morötter, honung och vatten och rör om till en jämn deg.
- Forma bollar av degen med händerna och placera på en bakplåtsklädd plåt. Toppa med frön.
- Ställ mitt i ugnen på 200 grader i ca 12–15 minuter. Låt svala och servera till soppan!
- Värm ugnen till 200 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper.
Sierra de Goldsmith,
Psykolog, Leg. dietist och Personlig tränare