Petrany

RPM™ på Nordic Wellness

Publicerat: av Hälsocoachen

Hej Petra Dusek, instruktör på Nordic Wellness Lindholmen! Berätta kort om dig själv och hur det kommer sig att du blev instruktör i just den här träningsformen.

Jag heter Petra Dusek och har varit instruktör på Nordic Wellness sedan 2010. Jag startade min instruktörskarriär med S-core, men insåg ganska snabbt att jag ville vidareutbilda mig inom fler koncept. Efter ett drygt halvår som instruktör vågade jag gå på audition för att få instruera i RPM™. Dagarna efter fick jag veta att jag fått en sista åtråvärd plats på en kommande utbildning och på den vägen är det… Helt klart ett av de bästa besluten jag någonsin tagit!

Hur är ett vanligt RPM™ upplagt?

RPM™ är en förkoreograferad Les Mills-klass och pågår vanligtvis i 50 minuter. RPM™ är en intervallbaserad cykelträning med fokus på kondition och muskelstyrka. Ett pass på 50 minuter innehåller alltid nio låtar där varje låt har ett specifikt fokus, t.ex. fart, klättring, intervaller etc. Skulle jag beskriva RPM™ med tre ord skulle jag välja följande: svettigt, fartfyllt och utmanande.

 

Har du svårt att motivera dig till konditionsträning på egen hand, testa RPM™! Du kommer garanterat att känna pulsen sticka iväg!

 

Varför ska fler våga testa på den här träningsformen tycker du?

RPM™ blir, som med all annan träning, vad du gör det till. Du styr över ditt motstånd vilket innebär att du avgör din intensitet helt på egen hand. Detta innebär att passet passar alla träningsglada människor som drivs av peppande musik och nya utmaningar. Det är dessutom en fantastisk träningsform som förbättrar din kondition, stärker ditt hjärta och ger dig ordentligt starka ben. Och du slipper ta ett enda löpsteg… ;-) Skämt åsido, har du svårt att motivera dig till konditionsträning på egen hand, testa RPM™! Du kommer garanterat att känna pulsen sticka iväg!

Hur ofta tycker du att man bör träna det här passet?

Min högst personliga åsikt är att man ska träna det man tycker är roligt, så ofta man känner att kroppen vill och orkar. Det går fint att träna RPM™ flera gånger i veckan, men komplettera gärna med bålträning (t.ex. CXWORX™) eller någon annan typ av styrketräning, framförallt för överkroppen.

Ska man tänka på något speciellt första gången man testar?

Kom gärna i tid till passet, fånga tag i instruktören så att ni tillsammans kan gå igenom dina optimala cykelinställningar. Att hitta en god grundteknik i RPM™ är avsevärt mycket enklare vid bra inställningar anpassade efter dig. Och självklart, ha roligt!

Om man vill träna för dig, när och var har du dina gruppträningspass? 

Jag har mina fasta klasser på Lindholmen. På fredagar kl 17.00 kickar vi igång helgen med BODYPUMP™ och varje lördag står RPM™ kl 10.40 tätt följt av CXWORX™ kl 11.40 på schemat. En grym start på helgen helt enkelt!

Tack så mycket för att du delade med dig!

 

 

 

 


Bli medlem

Bli medlem direkt på webben,
vi har medlemskap som passar alla!

Läs mer

Provträna

Träna gratis hos oss en vecka, 
upptäck hur, när och var du vill träna! 

 provträna