kvargbrödhuvud2.png

5 proteinrika mellanmål

Publicerat: av Sierra De Goldsmith

Dags att ta tag i mat- och träningsplaneringen? Inled hösten med att styra upp 5 proteinrika mellanmål. 

Skribent: Sierra de Goldsmith

 

Nyckeln till framgång: planering

Genom att planera ökar du dina chanser för att göra bra val som för dig i rätt riktning för dig och mot dina målsättningar.

Många är duktiga på att göra träningsplaneringar och planera veckans luncher och middagar, och är du en av dom har du säkerligen märkt av en hel del fördelar för både din hälsa och din ekonomi. Men flera läsare har hört av sig till oss och bett om specifika tips på mellanmål. Just de där tillfällena mellan målen, framför allt om man tränar intensivt och ofta, kan göra stor skillnad för prestationen. Och om du inte planerar för dem är risken stor att du helt enkelt hoppar över dem eller väljer ett mindre näringsrikt alternativ för att det är det som finns tillhands. 

 

mellanmål - inte för alla

För att underlätta för dig har jag därför samlat 5 av mina favoritmellanmål med hög andel protein, perfekt för dig som tränar för att bygga muskler, bli starkare eller för dig som vill minska i vikt utan att tappa för mycket muskelmassa. 

Med det sagt så är inte alla i behov av ett mellanmål. Det är som bekant dagstotalen som räknas och om du redan äter tillräckligt och adderar mellanmål kan detta leda till att du ökar i vikt. Många upplever emellertid att mellanmål gör det enklare att äta en normal portionsmängd vid huvudmålen eftersom man ofta inte känner sig lika extremt hungrig som när det gått lång tid mellan målen. Är du en person som hade velat testa att äta mellanmål lite mer regelbundet? Här kommer tipsen. 

 

5 proteinrika mellanmål

1. Kvargfralla med pålägg

2. Bananpannkaka. Mixa en halv mogen banan med 2 ägg. Stek på låg värme i en stekpanna. Servera med 1 dl keso och 1 dl bär. Jättegod kall som varm, så går definitivt att ha med sig som matlåda. 

3. Kesobägare med frukt och bär. I en liten burk, blanda 2 dl keso med 1 dl naturell lättyoghurt. Smaksätt med kanel eller vaniljpulver (valfritt). Addera 0,5 dl valfria frysta bär och en halv skivad banan. 

4. Hemmagjorda proteinbars

5. Nyttig risifrutti med hallon-chia-sås. Blanda 2 dl naturell keso, 1 dl naturell kvarg och 1 msk steviaströ (eller annan sötning med samma sötmagrad som socker) i en burk med lock. Mosa (tinade) hallon och blanda med chiafrön, låt svälla över ett par timmar i en separat burk i kylen. Toppa din risifrutti med hallonsåsen. Förvaras i kyl!

 

 

 Önskar du fler tips? Kolla in en artikel jag skrivit på Styrkelabbet med 10 proteinrika mellanmålstips. 

 

/Sierra de Goldsmith, leg. dietist, tränare och psykologstudent 


Bli medlem

Bli medlem direkt på webben,
vi har medlemskap som passar alla!

Läs mer

Provträna

Träna gratis hos oss en vecka, 
upptäck hur, när och var du vill träna! 

 provträna