yoga.jpg

Träningskalendern del 2: Fem minuters tystnad med Sofia

Publicerat: av Sierra De Goldsmith

Denna vecka ger yoginin Sofia oss en annorlunda, men välbehövlig utmaning som handlar om att göra mindre, inte mer

 

Träningskalendern

Varje vecka fram till jul kommer en träningsrelaterad utmaning för att hjälpa dig hålla motivationen uppe under ledigheten. Våra duktiga instruktörer och tränare och Nordic Wellness ger sina bästa tips på utmaningar som håller dig frisk och glad. 

 

Skribent: Sofia Löfstaf

 

UTMANINGEN: 5 minuters tystnad för dig själv

 

Min utmaning till dig är att spendera 5 minuter i tystnad varje dag tills 2018 är slut. Och kom igen, 5 minuter har du!

 

Allt du behöver…

Allt du behöver finns inom dig. Du bär på en enorm potential! Men jag vet, det känns inte alltid så. I en värld där vi har tillgång till information och stimulans 24 timmar om dygnet är det lätt att tappa bort sig själv. Och kanske tar det flera år innan man upptäcker att man levt efter att jaga någon annans drömmar!

Jag insåg en dag att jag var jättebra på att scrolla på min telefon, sida upp och sida ner genom social media jagandes efter inspiration till att förverkliga mina drömmar. Jag tittade, och tittade, och tittade på vad alla andra gjorde och vilka drömmar och mål de hade. Tog in så mycket att jag till sist insåg att jag bara blev förvirrad. Ingen annan hade ju svaret på vilken väg som passade mig. För det svaret (överraskande nog…) fanns bara hos mig!

 

Detta är simpelt men inte enkelt. Dock väldigt värt att öva på!

 

Med mycket disciplin har jag lärt mig att använda social media på ett mer medvetet vis. Och man måste verkligen vara medveten och närvarande för att det skall fungera. Att ta ett djupt andetag och ställa sig frågan ”vill jag verkligen titta på xxx nu”, och när du väljer att titta, titta och läs (jag menar verkligen ta dig tiden att läsa!) de fem första posterna. Bara de första fem.

Detta är simpelt men inte enkelt. Dock väldigt värt att öva på!

Men jag vill inte bara prata om hur du kan använda social media smartare utan hur du kan använda dig själv, din kropp, din hjärna smartare!

Genom tystnad. Och åter igen är det väldigt simpelt men inte enkelt.

 

Utmaningen

Min utmaning till dig är att spendera 5 minuter i tystnad varje dag tills 2018 är slut. Och kom igen, 5 minuter har du!

Mitt allra bästa tips är att göra det precis efter träningen (efter spinningen, BodyPumpen eller efter yogan. Det som passar dig bäst) Efter ett träningspass är man oftast mindre i sitt huvud och mer i sin kropp, och mer i kontakt med sin inneboende potential.

Allt du behöver är dig själv och en timer, om du använder telefonen sätt den på flygplansläge. Det kan vara hemma, eller på gymmet eller på jobbet. Om det är svårt att hitta en lugn plats så kan man alltid låsa in sig på toaletten J

Sätt dig så bekvämt som möjligt, kan vara på golvet eller på en stol. Där du kan sitt med rak rygg utan att få ryggskott ;)! Ställ din timer på 5 min, slut ögonen. Sitt still och ta dig tiden att lyssna på dig själv. Din andning, dina hjärtslag.

Det är allt. Jag vet att en massa olika tankar kommer fladdra förbi under de där 5 minuterna, ibland fastnar vi i dem. Det är helt naturligt.

Men med tiden kan du komma närmare all den potential du redan har, dina drömmar, dina mål.

Simpelt men inte enkelt. Och som med allt annat så måste man fortsätta att göra det många gånger för att få resultat.

Tystnaden är simpel, inte enkel. Men det är värt de!

 

(PS, jag tog en löp-tur + 5 min i tystnad innan jag skrev detta J)

/Sofia Löfstaf

 

 

 


Bli medlem

Bli medlem direkt på webben,
vi har medlemskap som passar alla!

Läs mer

Provträna

Träna gratis hos oss en vecka, 
upptäck hur, när och var du vill träna! 

 provträna