vegopasta.JPG

Muskelmat att äta ute

Publicerat: av Sierra De Goldsmith

Picknickmat för dig som tränar och vill bygga eller bevara muskler. 

Skribent: Sierra de Goldsmith

 

Att äta mat ute

Jag har alltid ansett att mat smakar bättre utomhus. Nu när vi har ett så otroligt härligt väder med värme och strålande sol, passar det extra bra att ta med sig maten ut. Självklart är det gott att grilla, men ibland är det ett större besvär än vad det ger njutning, om man inte har egen trädgård med grill då kanske. 

Här kommer därför några förslag på mat som passar ypperligt att förbereda och ta med till stranden, klipporna, skogen eller parken. Just dessa tips passar extra bra för dig som tränar mycket och önskar att äta näringsrikt och proteinrikt även under lediga dagar. 

 

Måste man alltid äta nyttigt?

Självklart inte. Tvärt om skulle jag vilja påstå att det kan vara hälsosamt att ibland äta ohälsosamt och att ha ett flexibelt synsätt på ätandet. Det viktiga är att du på det stora hela får i dig näring och energi i lagom mängd. Samtidigt kan det lätt bli för mycket av det goda och många upplever att de faktiskt mår som bäst när de håller sig till den typ av mat som de äter till vardags även under semestern.

 

5 tips på mat att äta ute

Här kommer förslag på mat som är nyttig, proteinrik och innehåller bra med grönsaker men även passar bra som utekäk! 

 

1. Matiga sallader 

Alla typer av sallader passar bra som picknick. För en matig sallad, koka fullkornspasta, potatis, quinoa eller ris och blanda med dina favoritgrönsaker samt kyckling, keso, lax, bönor eller tofu. Ha en dressing vid sidan om så håller sig salladen fräsch längre. 

Tips på en riktigt smarrig sallad med bönpasta, tofu och kronärtskocka hittar du här: Proteinrik pastasallad med smak av medelhavet. 

 

2. Scones/matmuffiins

Baka matiga scones eller muffins, exempelvis det här receptet på proteinrika muffins. Servera med dina  favoritpålägg som du har med dig i en kylväska. 

 

3. Ägg

Gör en matig omelett och skär i portionsbitar. Även stekt ägg på macka eller kokt ägg som tillbehör utgör ett matigt inslag i picknickkorgen. Läs mer om varför just ägg är ett så bra livsmed i det här inlägget. 

 

4. Bra mackor

Köp ett gott, grovt bröd och fyll med matiga fyllningar. Täck med folie och släng med i väskan. Hummus, böngroddar och blandade grönsaker är en god vegansk kombo. Ett smart sätt att få i dig mer fisk är genom att slänga i rökt lax, varför inte tillsammans med färskost, riven pepparrot och sallad? Även pulled pork/pulled chicken med picklad rödlök är en höjdare i mackan. Grillad kyckling med mosad avokado likaså. Ös på med grönsaker, addera en proteinkälla och mängder med grönsaker så kan det inte bli fel, helt enkelt.

 

5. Smoothie

Fyll din termos med en smoothie gjord på kvarg och valfria frukter, grönsaker och bär. Fräscht, enkelt och mättande. 

 


Bli medlem

Bli medlem direkt på webben,
vi har medlemskap som passar alla!

Läs mer

Provträna

Träna gratis hos oss en vecka, 
upptäck hur, när och var du vill träna! 

 provträna