nordic_wellness_halla_igang_traningen.jpg

5 knep för att hålla igång träningen

Publicerat: av Sierra De Goldsmith

Trots ledighet upplever de flesta att tiden är knapp under julen, det är mycket som ”ska” hinnas med. Se till att prioritera vad som är viktigt och ge dig själv lite fritid under ledigheten. Här kommer tipsen som får dig att fortsätta röra på dig även när tiden är knapp.

 

Nyårslöften är sällan hållbara

Under december månad är det många som helt tappar sina rutiner under föreställningen om att ”börja om” efter nyår.

Faktum är att klassiska nyårslöften sällan är hållbara. Bättre är det att hitta vanor som funkar att ha med sig även under vardagen och som inte diffar för mycket från hur du lever ditt vanliga liv.

Genom att hålla fast i rörelse även under julen lägger du grunden för en hälsosam jul, utan ett ”allt-eller-inget-tänk”. Dessutom ger lite fysisk aktivitet dig större resurser att hantera julen på ett avkopplande och njutbart sätt.

Så hur gör man för att ”hålla igång” hela vägen genom december?

 

5 bästa tips för att hålla igång under jul

 

Träna smart

Trots ledighet upplever de flesta att tiden är knapp under julen, det är mycket som ”ska” hinnas med. Se till att prioritera vad som är viktigt och ge dig själv lite fritid under ledigheten.  

Om tiden ändå är knapp – stressa inte över det! Satsa på snabba och effektiva pass istället. Leta upp en backe, småjogga dit som uppvärmning. KUTA allt vad du kan uppför backen och gör om så många gånger du vill och orkar. En ordentlig pulshöjare och genomkörare, som tar lite tid i anspråk.

Dessutom får du frisk luft och massa energi för att orka med alla sociala aktiviteter!

Morgonträna

De flesta inbitna motionärerna har hittat ett utmärkt knep för att få in träningen när man umgås med andra som kanske inte har samma träningsintresse: träna på morgonen.

Då minskar risken för att det krockar med andra aktiviteter, eller inte blir av för att man glömde av det. Det skapar dessutom en riktigt drömsk start på dagen med energi som ofta varar under resten av dagen.

Träna online

Gillar du gruppträning med åker bort till en stuga i skogen under ledigheten? Testa Nordic Wellness breda utbud av onlineträning på nätet, ett mobilt sätt att träna effektiva och roliga pass när du inte har tillgång till gymmet.

Planera in aktiviteter du gillar

Passa på och släpp kraven på ”effektiv” träning under din ledighet om du vill. Ersätt dina vanliga rutiner med aktiviteter som ger dig njutning och som sker med lätthet även när du är ledig. Det kan handla om att åka längdskidor med släkten, ta långpromenader i snön, eller varför inte rusa upp och åka ner för pulkabacken som om du vore 10 igen? Tänk ”kravlöst” så är du på rätt väg.

Testa ett enkelt ”kortpass” att köra hemifrån

Det finns mängder att tips på nätet för korta och okomplicerade pass med få eller inga redskap förutom den egna kroppen. Testa exempelvis det här ”AMRAP-passet”

 

Sierra de Goldsmith,
Psykolog, Leg. dietist och Personlig tränare


Bli medlem

Bli medlem direkt på webben,
vi har medlemskap som passar alla!

Läs mer

Provträna

Träna gratis hos oss en vecka, 
upptäck hur, när och var du vill träna! 

 provträna